Gnocchi ze wstążkami szynki drobiowej wędzonej i pesto
łatwy
20
2
Składniki
- Szynka drobiowa wędzona Duda | 1 opakowanie
- Gnocchi | 1 opakowanie 300 gram
- Pesto | 1 słoiczek 100 ml
- Cebula | 1 mała
- Czosnek | 3 ząbki
- Oliwa z oliwek | 50 ml
- Parmezan | 50 gram
- Świeża bazylia | kilka listków
- Sól/Pieprz | do smaku
Opis dania
Gnocchi ze wstążkami szynki drobiowej wędzonej i pesto to danie, w którym miękkie, puszyste kluseczki gnocchi łączą się z delikatnymi wstążkami szynki drobiowej wędzonej oraz aromatycznym pesto, które nadaje mu intensywnego smaku i aromatu. Bardzo istotną zaletą tego dania jest fakt, że gnocchi gotują się błyskawicznie, co sprawia, że to danie jest doskonałą opcją na szybki i smaczny posiłek. Zawarta w nim szynka drobiowa dostarcza wartościowe białko, które jest istotne dla utrzymania energii. Aromatyczny parmezan z kolei podkreśla walory smakowe całości!
Sposób
przygotowania
Gnocchi gotuj według przepisu z opakowania. Szynkę drobiową wędzoną Duda pokrój we wstążki. Następnie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej poszatkowany drobno czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebulka się zeszkli, dodaj pesto, pokrojoną wcześniej szynkę i ugotowane gnocchi. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Nałóż na talerze i posyp posiekaną bazylią i parmezanem. Smacznego!Gnocchi gotuj według przepisu z opakowania. Szynkę drobiową wędzoną Duda pokrój we wstążki. Następnie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej poszatkowany drobno czosnek i cebulę pokrojoną w piórka. Gdy cebulka się zeszkli, dodaj pesto, pokrojoną wcześniej szynkę i ugotowane gnocchi. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Nałóż na talerze i posyp posiekaną bazylią i parmezanem. Smacznego! Składniki
- Szynka drobiowa wędzona Duda | 1 opakowanie
- Gnocchi | 1 opakowanie 300 gram
- Pesto | 1 słoiczek 100 ml
- Cebula | 1 mała
- Czosnek | 3 ząbki
- Oliwa z oliwek | 50 ml
- Parmezan | 50 gram
- Świeża bazylia | kilka listków
- Sól/Pieprz | do smaku