Kopytka w sosie pomidorowo paprykowym z filetem wędzonym z kurczaka
Składniki
Filet wędzony z kurczaka / 150 gram
Kopytka 1 opakowanie / 500 gram
Pasata pomidorowa / 300 ml
Ajwar / 100 gram
Śmietana / 60 ml
Cebula / 1 sztuka
Czosnek / 4 ząbki
Oliwa / 50 ml
Sól/ Pieprz / Pietruszka
Pomidorki Koktajlowe / 10 sztuk
Parmezan / do posypania
Opis dania
Kopytka w sosie pomidorowo-paprykowym z filetem wędzonym z kurczaka to połączenie delikatnego smaku fileta wędzonego z wyrazistym saromatem sosu pomidorowego i pysznych kopytek. Miękkie kopytka łączą się z intensywnym sosem, który zawiera świeże pomidory i paprykę, nadając dania głębi smaku i aromatycznego wyrazu. Filet z kurczaka, delikatnie wędzony, dodaje lekkości całości.
Sposób
przygotowania
Cebulę pokrój w piórka a czosek posiekaj i wsyp do garnka. Całość zeszklij w garnku dodając odrobinę oliwy z oliwek. Następnie dodaj pokrojony w kostkę filet wędzony oraz kopytka, i smaż przez kilka minut. Całość zalej pasatą i dodaj ajwar oraz śmietanę. Wszystko duś, aż sos stanie się gęsty. Na sam koniec dodaj pomidorki i posiekaną pietruszkę. Całość dopraw solą i pieprzem.
Podawaj obficie posypane parmezanem.
Składniki
Filet wędzony z kurczaka / 150 gram
Kopytka 1 opakowanie / 500 gram
Pasata pomidorowa / 300 ml
Ajwar / 100 gram
Śmietana / 60 ml
Cebula / 1 sztuka
Czosnek / 4 ząbki
Oliwa / 50 ml
Sól/ Pieprz / Pietruszka
Pomidorki Koktajlowe / 10 sztuk
Parmezan / do posypania