Sałatka z brokułem z wstążkami z fileta gotowanego
Składniki
- Filet Gotowany Duda | 200 gram
- Brokuł | 1 sztuka
- Orzeszki pini | 50 gram
- Ocet Winny | 30 ml
- Oliwa | 70 ml
- Bazylia kilka listków
- Czosnek | 2 ząbki
- Cukier / Pieprz / Sól
Opis dania
Sałatka z brokułem i wstążkami z fileta gotowanego marki Duda to lekka i zdrowa potrawa, która zachwyca wyjątkowym połączeniem delikatnego smaku wędliny drobiowej z pysznymi warzywami. Gotowany brokuł miesza się z chrupiącymi orzechami pini, tworząc doskonałe zestawienie. Sałatka jest uzupełniona delikatnym sosem i może być doskonałym dodatkiem do różnych dań lub samodzielnym, lekkim posiłkiem.
Sposób
przygotowania
Brokuł delikatnie obgotuj w lekko osolonej wodzie. Po chwili gotowania, gdy będzie jeszcze chrupiący, pokrój go na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Następnie fileta gotowanego pokrój w paski i dodaj do miski z brokułem a orzeszki pini podpraż na suchej patelni. Oliwę, ocet winny, czosnek i bazylię zmiksuj na gładki sos. Gdy konsystencja sosu będzie już zadowalająca, dopraw go cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Smacznego!
Składniki
- Filet Gotowany Duda | 200 gram
- Brokuł | 1 sztuka
- Orzeszki pini | 50 gram
- Ocet Winny | 30 ml
- Oliwa | 70 ml
- Bazylia kilka listków
- Czosnek | 2 ząbki
- Cukier / Pieprz / Sól