Kaszanka zapiekana w cieście
Składniki
- Kaszanka Duda | 1 op.
- Papryka mała | 1 szt.
- Pieczarki | 2 – 3 szt.
- Cukinia | ½ szt.
- Ciasto francuskie | 1 szt.
- Jajko | 1 szt.
- Cebula | 1 szt.
Opis dania
Kaszanka zapiekana w cieście francuskim to pyszne i nietypowe połączenie tradycyjnej kaszanki z delikatnym, chrupiącym ciastem francuskim. Kaszanka bogata w smak i przyprawy, jest otulona w cienkie ciasto francuskie, które podczas pieczenia staje się złocisto-brązowe i chrupiące. Połączenie aromatycznej kaszanki z lekkim, puszystym ciastem tworzy harmonijną kontrastową kombinację smaków i tekstur.
Sposób
przygotowania
Kaszankę podsmażamy na patelni z cebulką. Po chwili dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki, paprykę i cukinię. Chwilkę wszystko smażymy razem.
Następnym krokiem jest wycięcie kwadratów z ciasta francuskiego.
W między czasie piekarnik rozgrzewamy do 220°C. Na każdy kwadrat nakładamy kaszankę i zawijamy w kształt łódeczki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zapiekamy przez około 15 minut.
Składniki
- Kaszanka Duda | 1 op.
- Papryka mała | 1 szt.
- Pieczarki | 2 – 3 szt.
- Cukinia | ½ szt.
- Ciasto francuskie | 1 szt.
- Jajko | 1 szt.
- Cebula | 1 szt.