Kopytka w sosie pomidorowo paprykowym z filetem wędzonym z kurczaka

łatwy 20 2

Składniki

Filet wędzony z kurczaka / 150 gram 
Kopytka 1 opakowanie / 500 gram 
Pasata pomidorowa / 300 ml 
Ajwar / 100 gram 
Śmietana / 60 ml 
Cebula / 1 sztuka 
Czosnek / 4 ząbki 
Oliwa / 50 ml
Sól/ Pieprz / Pietruszka 
Pomidorki Koktajlowe / 10 sztuk 
Parmezan / do posypania

Opis dania

Kopytka w sosie pomidorowo-paprykowym z filetem wędzonym z kurczaka to połączenie delikatnego smaku fileta wędzonego z wyrazistym saromatem sosu pomidorowego i pysznych kopytek. Miękkie kopytka łączą się z intensywnym sosem, który zawiera świeże pomidory i paprykę, nadając dania głębi smaku i aromatycznego wyrazu. Filet z kurczaka, delikatnie wędzony, dodaje lekkości całości. 

Sposób
przygotowania

Cebulę pokrój w piórka a czosek posiekaj i wsyp do garnka. Całość zeszklij w garnku dodając odrobinę oliwy z oliwek. Następnie dodaj pokrojony w kostkę filet wędzony oraz kopytka, i smaż przez kilka minut. Całość zalej pasatą i dodaj ajwar oraz śmietanę. Wszystko duś, aż sos stanie się gęsty. Na sam koniec dodaj pomidorki i posiekaną pietruszkę. Całość dopraw solą i pieprzem. 
Podawaj obficie posypane parmezanem. 

Składniki

Filet wędzony z kurczaka / 150 gram 
Kopytka 1 opakowanie / 500 gram 
Pasata pomidorowa / 300 ml 
Ajwar / 100 gram 
Śmietana / 60 ml 
Cebula / 1 sztuka 
Czosnek / 4 ząbki 
Oliwa / 50 ml
Sól/ Pieprz / Pietruszka 
Pomidorki Koktajlowe / 10 sztuk 
Parmezan / do posypania

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy