Pizza z polędwicą tostową drobiową
Składniki
- Polędwica tostowa drobiowa / 4-5 plastrów
- Passata pomidorowa / 50 ml
- Spód do pizzy / 1 sztuka
- Ser mozzarella / 50 gram
- Pieczarki / 30 gram
- Cebula / ¼ małej sztuki
- Oliwa z oliwek / 10 ml
- Pomidorki koktajlowe
- Rukola
- Suszona bazylia
- Suszone oregano
Opis dania
Zapraszamy na wyjątkową pizzę z polędwicą tostową drobiową. Jest ona niezywkle prosta w przygotowaniu i łączy w sobie doskonałe składniki, tworząc prawdziwą ucztę dla podniebienia. Znajdziecie w niej między innymi delikatną polędwicę tostową drobiową, aromatyczne i pełne witamin pomidorki koktajlowe, świeżą rukolę oraz pieczarki, które pozytywnie wpływają na smak tego dania. Sprawdźcie nasz prosty przepis na udane popołudnie.
Sposób
przygotowania
Na spód do pizzy nałóż passatę i dokładnie rozprowadź. Posyp delikatnie suszonymi ziołami. Brzegi posmaruj oliwą z oliwek. Posyp startym serem mozzarellą. Następnie nałóż szynkę, posiekane pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka. Piecz około 5 minut w 240°C. Po upieczeniu posyp świeżą rukolą i poukładaj pomidorki koktajlowe.
Składniki
- Polędwica tostowa drobiowa / 4-5 plastrów
- Passata pomidorowa / 50 ml
- Spód do pizzy / 1 sztuka
- Ser mozzarella / 50 gram
- Pieczarki / 30 gram
- Cebula / ¼ małej sztuki
- Oliwa z oliwek / 10 ml
- Pomidorki koktajlowe
- Rukola
- Suszona bazylia
- Suszone oregano