Sałatka z brokułem z wstążkami z fileta gotowanego

łatwy 10 1

Składniki

  • Filet Gotowany Duda | 200 gram 
  • Brokuł | 1 sztuka 
  • Orzeszki pini | 50 gram 
  • Ocet Winny | 30 ml
  • Oliwa | 70 ml 
  • Bazylia kilka listków 
  • Czosnek | 2 ząbki 
  • Cukier / Pieprz / Sól

Opis dania

Sałatka z brokułem i wstążkami z fileta gotowanego marki Duda to lekka i zdrowa potrawa, która zachwyca wyjątkowym połączeniem delikatnego smaku wędliny drobiowej z pysznymi warzywami. Gotowany brokuł miesza się z chrupiącymi orzechami pini, tworząc doskonałe zestawienie. Sałatka jest uzupełniona delikatnym sosem i może być doskonałym dodatkiem do różnych dań lub samodzielnym, lekkim posiłkiem.

Sposób
przygotowania

Brokuł delikatnie obgotuj w lekko osolonej wodzie. Po chwili gotowania, gdy będzie jeszcze chrupiący, pokrój go na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Następnie fileta gotowanego pokrój w paski i dodaj do miski z brokułem a orzeszki pini podpraż na suchej patelni. Oliwę, ocet winny, czosnek i bazylię zmiksuj na gładki sos. Gdy konsystencja sosu będzie już zadowalająca, dopraw go cukrem i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Smacznego!

Składniki

  • Filet Gotowany Duda | 200 gram 
  • Brokuł | 1 sztuka 
  • Orzeszki pini | 50 gram 
  • Ocet Winny | 30 ml
  • Oliwa | 70 ml 
  • Bazylia kilka listków 
  • Czosnek | 2 ząbki 
  • Cukier / Pieprz / Sól

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy