Zapiekanki z Filetem Gotowanym

łatwy 30 2

Składniki

  • Filet Gotowany Duda | 1 opakowanie 
  • Bagietka | 2 sztuki 
  • Pieczarki | 300 gram 
  • Cebula | 1 mała 
  • Ser żółty | 150 gram 
  • Masło | 70 gram 
  • Oliwa | 30 ml 
  • Keczup 
  • Szczypiorek 

Opis dania

Zapiekanka to aromatyczne danie przygotowywane w piekarniku, które zachwyca swoim smakiem i prostotą przygotowania. Zapiekankę możesz dostosować do swoich preferencji, dodając ulubione warzywa, mięso, grzyby lub sosy.  Dzięki temu każda zapiekanka może być inna i unikalna. Jeśli dodasz fileta gotowanego Duda, zgodnie z naszym przepisem, zapiekanka staje się dobrym źródłem białka!

Sposób
przygotowania

Na rozgrzaną patelnie wlej oliwę i wrzuć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy się lekko zeszkli, dodaj pokrojone w plastry lub starte pieczarki i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż do momentu, aż prawie cała woda odparuje. Na koniec zdejmij z ognia, dodaj masło i wymieszaj. Bagietki przekrój na pół, na każdą nałóż pieczarki a pokrojonego w paseczki fileta gotowanego posyp startym serem. Piecz w rozgrzanym do 200°C piekarniku do momentu zarumienienia sera. Podawaj polane keczupem i posypane posiekanym szczypiorkiem. 

Składniki

  • Filet Gotowany Duda | 1 opakowanie 
  • Bagietka | 2 sztuki 
  • Pieczarki | 300 gram 
  • Cebula | 1 mała 
  • Ser żółty | 150 gram 
  • Masło | 70 gram 
  • Oliwa | 30 ml 
  • Keczup 
  • Szczypiorek 

Podobne przepisy

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku

łatwy 35 minut 5
Potrawy z kiełbasy

Potrawy z kiełbasy

łatwy 120 minut 6
Pokaż wszystkie przepisy